ARCIQUBA SALÁT
Tajuplný název našeho salátu není ve výsledku až takovou záhadou. Snoubí v sobě arašídy, cizrnu, guinou a batát - 4 ingredience a co nadělají parády! Výrazná chuť křupavých arašídů, jemná konzistence másla a pečené cizrny spolu s quinoou a skořicí vytváří absolutně nebeský kulinářský požitek! A co ty, máš pro nějaké oblíbené jídlo taky svůj vlastní název?
Budeš potřebovat:
-
100 g cizrny z konzervy
-
30 g avokádo
-
120 g sladké batáty
-
40 g quinoa
-
Žampiony
-
80 g cukety
-
Menší mrkev
-
70 g vakuované červené řepy
-
Koření paella, sůl, pepř
-
Olivový olej
-
10 g arašídů
-
10 g arašídového másla
-
Salát, oblíbená čerstvá zelenina, ceaser dresink
Jako první dáme rozehřát troubu, do které rovnou dáme podélně rozkrojenou batátu – peče se nejdéle. Mezitím si do mísy vložíme nakrájenou cuketu, žampiony a mrkev, ke kterým přidáme propláchnutou cizrnu. Společně je okořeníme solí, pepřem a paella kořením, vyskládáme na pečící plech a postříkáme olivovým olejem ve spreji (nebo zakápneme). Na plech si taky vyskládáme řepu, kterou jsme si nakrájeli zvlášť, aby nám neobarvila zbytek ingrediencí. Vše pečeme přibližně 20-25 minut na 200 °C. V tomto mezičase také dáme vařit quinou.
Na spodek oblíbené misky pak jen promasírujeme římský salát s avokádem a ceasar dresinkem. Poté na salát poklademe pečenou zeleninu s cizrnou a quinou a dozdobíme arašídovým máslem a arašídy zKokosu! Servírujeme s dřevěným příborem a můžeme se do toho pustit – dobrou chuť!
Makra: 68 S / 23 T / 20 B