ARCIQUBA SALÁT

ARCIQUBA SALÁT

Tajuplný název našeho salátu není ve výsledku až takovou záhadou. Snoubí v sobě arašídy, cizrnu, guinou a batát - 4 ingredience a co nadělají parády! Výrazná chuť křupavých arašídů, jemná konzistence másla a pečené cizrny spolu s quinoou a skořicí vytváří absolutně nebeský kulinářský požitek! A co ty, máš pro nějaké oblíbené jídlo taky svůj vlastní název?

IMG-20210519-WA0003

Budeš potřebovat:

  • 100 g cizrny z konzervy
  • 30 g avokádo
  • 120 g sladké batáty
  • 40 g quinoa
  • Žampiony
  • 80 g cukety
  • Menší mrkev
  • 70 g vakuované červené řepy
  • Koření paella, sůl, pepř
  • Olivový olej
  • 10 g arašídů
  • 10 g arašídového másla

  • Salát, oblíbená čerstvá zelenina, ceaser dresink

Jako první dáme rozehřát troubu, do které rovnou dáme podélně rozkrojenou batátu – peče se nejdéle. Mezitím si do mísy vložíme nakrájenou cuketu, žampiony a mrkev, ke kterým přidáme propláchnutou cizrnu. Společně je okořeníme solí, pepřem a paella kořením, vyskládáme na pečící plech a postříkáme olivovým olejem ve spreji (nebo zakápneme). Na plech si taky vyskládáme řepu, kterou jsme si nakrájeli zvlášť, aby nám neobarvila zbytek ingrediencí. Vše pečeme přibližně 20-25 minut na 200 °C. V tomto mezičase také dáme vařit quinou. 

Na spodek oblíbené misky pak jen promasírujeme římský salát s avokádem a ceasar dresinkem. Poté na salát poklademe pečenou zeleninu s cizrnou a quinou a dozdobíme arašídovým máslem a arašídy zKokosu! Servírujeme s dřevěným příborem a můžeme se do toho pustit – dobrou chuť!

Makra: 68 S / 23 T / 20 B

 
Zpět do obchodu