BEZLEPKOVÁ KAŠE S EXTRA DÁVKOU ZELENINY
Dneska si připravíme skvělou a hlavně výživnou kaši, která zachutná nejen těm, kteří netolerují lepek. Ovesné vločky nahradíme těmi bezlepkovými a netradičně doplníme o pořádnou dávku zeleniny. Cuketa má neutrální chuť a mrkev je typická svojí sladkostí, takže žádný strach z podivných chutí. Zkus sám/a, a uvidíš, kam všude se dá zelenina nepozorovaně propašovat! ????
Budeme potřebovat
- ½ hrnku bezlepkových ovesných vloček
- ½ cukety
- ¼ mrkve
- Skořice, perníkové koření
- Javorový sirup
- 1 odměrka čokoládového proteinu
- 1 bílek
- Špetka soli
Cuketu a mrkev si najemno nastrouháme a dáme do malého hrnce. Zalijeme je vodou, aby byly ponořené, přidáme špetku soli, skořici a perníkové koření a společně vaříme přibližně 5 minut. Po uplynulé době k zelenině přidáme ovesné vločky, případně zalijeme vodou opět po okraj a vaříme dalších 3-5 minut. Mezitím si vyšleháme z bílku tuhý sníh. Do kaše nejdřív vmícháme protein, ztlumíme plamen a postupně zapracujeme i připravený sníh. Na závěr kaši dle chuti osladíme či doředíme dle preferované konzistence.
Hotovou kaši přemístíme do oblíbené kokosové misky, dozdobíme ovocem, jogurtem a kakaovými boby a můžeme se s kokosovou lžičkou pustit do výživné snídaně. Dobrou chuť!