Nevíte, co byste sobě nebo svým dětem připravili na svačiny do školy? A co takhle něco extra čokoládového, sladkého s jemným tónem zázvoru a křupavých kakaových bobů? Pokud vás popis zaujal, zkuste tyto čokoládové kuličky, které jsou na zobání během náročné práce naprosto ideální.
Budeme potřebovat:
- 200 g datlí
- 50 g kešu ořechů Zkokosu
- 15 g kakaa
- 1 lžíce lískooříškového proteinu
- 1 lžička sušených bílků
- Špetka soli
- ½ lžičky sušeného zázvoru
- 2 lžíce kakaových bobů
- 2 lžíce goji
Do mixéru nejdřív dáme kešu ořechy, které rozmixujeme na mouku. Poté k nim přidáme suché ingredience – protein, bílky, kakao, sušený zázvor – a opět promixujeme, abychom měli jednotnou směs. K ní nakonec přidáme datle a mixujeme do bodu, než se nám nevytvoří lepkavé těsto. Pokud používáte datle, které jsou hodně suché, přidejte jednu až dvě lžíce vody.
Těsto přemístíme do větší mísy a rukama do něj zapracujeme kakaové boby a goji. Z hmoty poté pomocí dlaní tvoříme kuličky – mě jich vyšlo přibližně 21 kusů po 15 gramech, ale velikost můžete změnit podle preferencí.
Závěrem můžeme kuličky obalit v lískooříškovém proteinu nebo kakau. Dobrou chuť!