Sušenky jsou svačinka, která je ideální nejen v pohodlí domova, kde se zabalíme s knížkou do deky a namáčíme je v teplém mléku, ale zároveň se hodí i při cestování nebo aktivitě, kdy na jídlo není čas. Proto jsme si pro vás jeden recept na super výživné cookies připravili! Hořká čokoláda v kombinaci s hruškou a lyofilizovanými malinami vytváří neodolatelnou souhru chutí a uvidíte, že budete mít co dělat, aby na těch pár svačin během dalších dní vystačily! Navíc jsou přirozeně bezlepkové, veganské a s vysokým obsahem bílkovin, takže jsou ideální téměř pro každého.
Budeme potřebovat
- 50 g rýžové mouky
- 25 g bezlepkových vloček
- 10 g karobu
- 10 g kakaa
- 50 g čokoládového proteinu
- 40 g kokosového cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- Špetka soli
- Špetka skořice
- 150 ml sojového mléka
- 1 hruška
- Lyofilizované maliny
- 20 g čokolády
Jako první si rozehřejeme troubu na 200 °C. V míse si smícháme všechny suché ingredience – mouku, karob, kakao, skořici, sůl, protein, cukr a kypřící prášek. Poté ke směsi přidáme nastrouhanou polovinu hrušky a sójové mléko a micháme dokud nám nevznikne tuhé těsto. To rozředíme přibližně dalšími 100 ml vody, aby nám vznikla konzistence, která není suchá a drolivá, ale zároveň ne tekutá. Do těsta nakonec zapracujeme ovesné vločky, druhou polovinu hrušky nakrájenou na kostičky, kusy čokolády a rozdrobené lyofilizované maliny.
Pomocí lžíce nakonec na plechu s pečícím papírem tvarujeme cookies v podobě placiček, které posypeme více čokolády a kostkami hrušky.
Pečeme přibližně 20 minut na 200°C.
Hotové cookies necháme vychladnout a můžeme podávat!