ČOKOLÁDOVÉ COOKIES S HRUŠKOU A LYO MALINY

Sušenky jsou svačinka, která je ideální nejen v pohodlí domova, kde se zabalíme s knížkou do deky a namáčíme je v teplém mléku, ale zároveň se hodí i při cestování nebo aktivitě, kdy na jídlo není čas. Proto jsme si pro vás jeden recept na super výživné cookies připravili! Hořká čokoláda v kombinaci s hruškou a lyofilizovanými malinami vytváří neodolatelnou souhru chutí a uvidíte, že budete mít co dělat, aby na těch pár svačin během dalších dní vystačily! Navíc jsou přirozeně bezlepkové, veganské a s vysokým obsahem bílkovin, takže jsou ideální téměř pro každého.  

 

 

Budeme potřebovat

  • 50 g rýžové mouky
  • 25 g bezlepkových vloček
  • 10 g karobu 
  • 10 g kakaa
  • 50 g čokoládového proteinu
  • 40 g kokosového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • Špetka skořice
  • 150 ml sojového mléka 
  • 1 hruška
  • Lyofilizované maliny
  • 20 g čokolády

Jako první si rozehřejeme troubu na 200 °C. V míse si smícháme všechny suché ingredience – mouku, karob, kakao, skořici, sůl, protein, cukr a kypřící prášek. Poté ke směsi přidáme nastrouhanou polovinu hrušky a sójové mléko a micháme dokud nám nevznikne tuhé těsto. To rozředíme přibližně dalšími 100 ml vody, aby nám vznikla konzistence, která není suchá a drolivá, ale zároveň ne tekutá. Do těsta nakonec zapracujeme ovesné vločky, druhou polovinu hrušky nakrájenou na kostičky, kusy čokolády a rozdrobené lyofilizované maliny. 

Pomocí lžíce nakonec na plechu s pečícím papírem tvarujeme cookies v podobě placiček, které posypeme více čokolády a kostkami hrušky. 

Pečeme přibližně 20 minut na 200°C. 

 

Hotové cookies necháme vychladnout a můžeme podávat! 



Zpět do obchodu