CURRY ČOČKOVÉ TĚSTOVINY
Je zimní večer, venku tma, na stole hoří svíčka a na nohou nás hřejí teplé ponožky. Zimní atmosféra má holt něco do sebe, Člověk může zpomalit a udělat si příjemný čas sám pro sebe. K dokonalosti pak schází už jen bylinkový čaj a nějaké výborné, teplé jídlo – a přesně takové je v dnešním receptu.
Těstoviny z červené čočky jsou skvělým zdrojem bílkovin a sacharidů, kešu oříšky nás díky jejich obsahu tuků více uspokojí a také pomohou vytvořit krémovou, nasládlou omáčku s lehce pikantním curry nádechem. Už se vám sbíhají sliny?
Budeme potřebovat:
- 1 hrnek těstovin z červené čočky
- 100 g dýně
- 1 mrkev
- ½ hrnku žampiónů
- Stroužek česneku
- Hrst čerstvého špenátu
- ½ lžičky curry pasty
- ½ lžičky kurkumy
- 1 lžíce kešu másla
- Sůl, pepř
- Dýňová semínka
Dýni a mrkev si nakrájíme na větší kusy a dáme vařit do hrnce na 10 minut do změknutí. Ve stejný čas si dáme vařit těstoviny. Mezitím si v hlubší pánvi orestujeme houby a česnek.
Když máme dýni s mrkví uvařenou, přecedíme je avšak část vody si necháme. Zeleninu vložíme do vysoké nádoby, přidáme k nim curry pastu, kurkumu a kešu máslo a vše rozmixujeme tyčovým mixérem do hladkého krému. Ten pak nalijeme na pánev k žampionům. Nakonec do pánve přidáme i uvařené těstoviny s čerstvým špenátem, který zmenší svůj objem, okořeníme solí, pepřem a kurkumou.
Hotový pokrm už jen přemístíme do kokosové misky, posypeme oblíbenými semínky, chopíme se kokosové vidličky a chutné jídlo je na světě! Dobrou chuť.