DÝŇOVÝ CHICKPEA KRÉM
Dýně je opravdu univerzální zelenina. Dá se použít do curry či dýňové polévky, můžeme ji upéct a přidat do salátu, anebo je i skvělou ingrediencí do sladkých pokrmů. Pomůže vytvořit vláčnější, jemnější konzistenci a zároveň nám svojí nasládlou chutí v dezertech hezky hraje do karet. No a v neposlední řadě navodí i podzimní atmosféru, ke které neodmyslitelně patří.
Proto jsme ji dnes použili do oblíbeného cizrnového krému, ve kterém vytvořila se skořicí neodolatelnou kombinaci.
Budeme potřebovat
- 1 hrnek cizrny
- 1 mražený banán
- 100 g tepelně zpracované dýně (vařené či pečené
- Skořice
- 1 lžíce skořicového proteinu
- 2 lžíce mandlového másla
Dýni, kterou jsme si tepelně zpracovali, je nutné nechat zchladit v lednici. Poté, co se zde pár hodinek odležela, ji nakrájíme na menší kostky a dáme do mixéru. K ní přidáme propláchnutou cizrnu, nakrájený mražený banán, skořici, protein a lžíci mandlového másla. Vše pořádně promixujeme. Dýně by měla být dostatečně „tekutá“, aby posloužila jako zvhlčovadlo k mixování, ale pokud je směs příliš suchá, přidejte pár lžic vody.
Hotový krém přemístíme do kokosové misky, dozdobíme mandlovým máslem a můžeme si ji vychutnat s kokosovou lžící. Dobrou chuť!