FARMÁŘSKÝ SALÁT S NORI ŘASOU
Sluníčko se ještě na chvíli vzpamatovalo, aby nám ten začátek sychravého podzimu trochu zpříjemnilo. Pojďme využít tuhle dávku pozitivní energie. Alespoň v kuchyni. Pokud máte taky chuť experimentovat, potěší Vás následující tip na tak trochu neobvyklý salát. Hlavní roli v něm hraje zelenina, Cottage sýr a pozor! nečekaně i nori řasa, která dodá salátu pořádné grády.
Znáte nori řasu? A v jakých receptech na ni nedáte dopustit?
Budeme potřebovat
- Brambory
- Cottage sýr
- Tahini (pasta ze sezamových semínek)
- Mrkev, fazolky, česnek
- Sušené rajče
- Listový salát
- Jablečný ocet, citrón
- Lahůdkové droždí
- Nori mořská řasa
Brambory si nakrájíme a dáme vařit na 10 minut. Mezitím si na pánvi osmahneme zelené fazolky s mrkví a stroužkem česneku. Dochutíme solí a pepřem a poté necháme odstát.
Listový salát si nakrájíme na drobnější kousky, v míse ho promasírujeme se lžící jablečného octa a šťávou z ½ citrónu.
Poté už jen jednotlivé složky přendáme do kokosové misky – naspod dáme salát, poté brambory se zeleninou a na vrch přijde Cottage. Závěrem jídlo posypeme nastříhaným plátkem nori řasy, sušeným rajčetem, lahůdkovým droždím a zakápneme tahini. Dobrou chuť!
TIP: Pro extra nakopnutí můžeme salát zakápnout Piri-piri či jinou pálivou omáčkou.