FAZOLOVÉ BROWNIE

Neodolatelné sytě-čokoládové chuti doprovázenou vláčnou, lepkavou konzistencí odolá jen málo kdo. A o čem je řeč? No samozřejmě že o brownies! Pokud jste i vy jedni z těch, kteří jeho kouzlu propadli, ale chtěli byste zkusit lehčí variantu, můžete vyzkoušet tento netradiční recept. Hlavní roli zde kromě kakaa a hořké čokolády totiž hrají i červené fazole, které jsou mírně nasládlé a svojí strukturou podpoří typickou konzistenci brownies. A o tom, že ve výsledné chuti ani nejdou poznat, se můžete přesvědčit rovnou sami. 

 



Budeme potřebovat:

  • 1 plechovka červených fazolí (260 g)
  • 10 g holandského kakaa
  • 25 g čokoládového proteinu
  • 30 g datlového sirupu
  • 1 lžíce karamelového pudinku
  • 1 lžíce kokosové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 banán
  • Skořice

 

Jako první si dáme předehřát troubu na 200°C. 

Fazole přendáme do cedníku a pod tekoucí vodou pořádně propláchneme od nálevu. Poté je přendáme do mixéru a spolu se sirupem a banánem rozmixujeme na hladký krém. Mezitím si v oddělené nádobě smícháme všechny suché ingredience – kakao, protein, pudink, kokosovou mouku, prášek do pečiva a skořici. Sypkou směs poté zapracujeme do fazolového krému a dle potřeby doředíme vodou, konzistence by však měla být stále tužšího charakteru.

Hotové těsto rozprostřeme do čtvercové formy s pečícím papírem, dozdobíme kolečky banánu a necháme péct 25-30 minut. 

Fazolové brownie můžeme servírovat rovnou, ale ještě lepší je přes noc uleželé v lednici. Dobrou chuť! 



Zpět do obchodu