Neodolatelné sytě-čokoládové chuti doprovázenou vláčnou, lepkavou konzistencí odolá jen málo kdo. A o čem je řeč? No samozřejmě že o brownies! Pokud jste i vy jedni z těch, kteří jeho kouzlu propadli, ale chtěli byste zkusit lehčí variantu, můžete vyzkoušet tento netradiční recept. Hlavní roli zde kromě kakaa a hořké čokolády totiž hrají i červené fazole, které jsou mírně nasládlé a svojí strukturou podpoří typickou konzistenci brownies. A o tom, že ve výsledné chuti ani nejdou poznat, se můžete přesvědčit rovnou sami.
Budeme potřebovat:
- 1 plechovka červených fazolí (260 g)
- 10 g holandského kakaa
- 25 g čokoládového proteinu
- 30 g datlového sirupu
- 1 lžíce karamelového pudinku
- 1 lžíce kokosové mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 banán
- Skořice
Jako první si dáme předehřát troubu na 200°C.
Fazole přendáme do cedníku a pod tekoucí vodou pořádně propláchneme od nálevu. Poté je přendáme do mixéru a spolu se sirupem a banánem rozmixujeme na hladký krém. Mezitím si v oddělené nádobě smícháme všechny suché ingredience – kakao, protein, pudink, kokosovou mouku, prášek do pečiva a skořici. Sypkou směs poté zapracujeme do fazolového krému a dle potřeby doředíme vodou, konzistence by však měla být stále tužšího charakteru.
Hotové těsto rozprostřeme do čtvercové formy s pečícím papírem, dozdobíme kolečky banánu a necháme péct 25-30 minut.
Fazolové brownie můžeme servírovat rovnou, ale ještě lepší je přes noc uleželé v lednici. Dobrou chuť!