KAKAO HAZELNUT OVESNÁ
Hořké kakao v kombinaci s lískovými ořechy a nasládlou, čerstvou hruškou, je něco, co ve svém životě prostě chceš! Navíc k černé barvě přispějí i ostružiny a lyofilizované borůvky ZKOKOSU, které s lískooříškovým krémem s bílou čokoládou vytváří nádherný, oku lahodící kontrast. A nejen oku, samozřejmě i každému mlsnému jazyku.
Co budeš potřebovat
60 g ovesných vloček
1 vrchovatá lžíce kakaa
Špetka soli 200 ml lískooříškového mléka
1 hruška
Mražené ostružiny
Lyofilizované borůvky zKokosu
Lískooříškový krém s bílou čokoládou zKokosu
Lískové oříšky zKokosu
(3 poslední ingredience seženeš na našem e-shopu)
Postup: Jako první si rozkrojíme podélně hrušku na dvě části - menší část zatím dáme stranou a kaší jí později dozboíme. Druhou, větší část zbavíme škarbkou slupky, nastrouháme ji a spolu s ovesnými vločkami dáme do hrnce. Vše zalijeme lískooříškovým mlékem, přidáme sůl a kakao a vaříme 5 minut, dokud vločky nezměknou a nevytvoří krémovou konzistenci. Kaši průběžně promícháváme a případně dolíváme tekutinou (vodou či mlékem). Jakmile jsme s kaší spokojení, přemístíme ji do oblíbené kokosové misky. Dozdobíme ji zbytkem hrušky a ostružinami. Na závěr nesmíme zapomenout lískooříškové máslo a nakrájené lískové ořechy, které kontrastně proboří tmavou barvu kakaa, ostruřin a lyofilizovaných borůvek. Nyní už jen kokosovou lžíci do ruky a můžeme servírovat - dobrou chuť!