KAKI POHANKOVÁ KAŠE

KAKI POHANKOVÁ KAŠE

Šaronské ovoce, korejské mango, medové jablko, uruguajský pomeranč, persimmon nebo Diovo ovoce – pod všemi těmito názvy můžeme najít jeden druh ovoce a tím je kaki. Další názvy jsou také třeba indické pomelo nebo australské rajče. Kdo se v tom pak má vyznat? Ať už to má název jakýkoliv, stále se jedná o plod, který je po dozrání neodolatelně sladký, šťavnatý a zkrátka něčím, čemu bychom měli dát ve svém životě šanci – pokud se totiž konzumuje až po skutečném dozrání, nejde ho nemilovat. 

V tomto receptu je mírně zkaramelizovaný a jeho sladkou chuť doplňují hořké kakaové boby s kakaem a jemný kokosový jogurt s křupavými mandlemi.???? 

12 Kaki pohanková kaše

 

Budeme potřebovat: 

  • 1 hrnek pohankové kaše
  • 1 hrnek vařící vody
  • Špetka soli
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžíce datlového sirupu
  • Libovolné: 1 lžíce proteinu v příchuti čokoláda nebo lískový oříšek
  • Kaki, maliny
  • Kokosový jogurt
  • Mandle, kakaové boby

Jako první si dáme vařit vodu a dáme si rozehřát pánev, na kterou poklademe na tenké plátky nakrájená kolečka kaki. Ovoce necháme opékat z každé strany po dobu 2-3 minut. 

Mezitím si v hrnci smícháme pohankovou kaši, kakao, špetku soli a případně protein. Kaši pak zalijeme uvařenou vodou a za stálého míchání ji necháme povařit další 2 minuty. 

Hotovou kaši přemístíme do kokosové misky, ozdobíme opečeným kaki ovocem, malinami, kokosovým jogurtem, nakrájenými mandlemi a kakaovými boby, chopíme se kokosové lžíce a můžeme se do toho pustit. Dobrou chuť! 

Zpět do obchodu