KAKI POHANKOVÁ KAŠE
Šaronské ovoce, korejské mango, medové jablko, uruguajský pomeranč, persimmon nebo Diovo ovoce – pod všemi těmito názvy můžeme najít jeden druh ovoce a tím je kaki. Další názvy jsou také třeba indické pomelo nebo australské rajče. Kdo se v tom pak má vyznat? Ať už to má název jakýkoliv, stále se jedná o plod, který je po dozrání neodolatelně sladký, šťavnatý a zkrátka něčím, čemu bychom měli dát ve svém životě šanci – pokud se totiž konzumuje až po skutečném dozrání, nejde ho nemilovat.
V tomto receptu je mírně zkaramelizovaný a jeho sladkou chuť doplňují hořké kakaové boby s kakaem a jemný kokosový jogurt s křupavými mandlemi.????
Budeme potřebovat:
- 1 hrnek pohankové kaše
- 1 hrnek vařící vody
- Špetka soli
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžíce datlového sirupu
- Libovolné: 1 lžíce proteinu v příchuti čokoláda nebo lískový oříšek
- Kaki, maliny
- Kokosový jogurt
- Mandle, kakaové boby
Jako první si dáme vařit vodu a dáme si rozehřát pánev, na kterou poklademe na tenké plátky nakrájená kolečka kaki. Ovoce necháme opékat z každé strany po dobu 2-3 minut.
Mezitím si v hrnci smícháme pohankovou kaši, kakao, špetku soli a případně protein. Kaši pak zalijeme uvařenou vodou a za stálého míchání ji necháme povařit další 2 minuty.
Hotovou kaši přemístíme do kokosové misky, ozdobíme opečeným kaki ovocem, malinami, kokosovým jogurtem, nakrájenými mandlemi a kakaovými boby, chopíme se kokosové lžíce a můžeme se do toho pustit. Dobrou chuť!