KAŠE S OPEČENÝMI ŠVESTKAMI A KAKI
V hrnci se vaří hustá ovesná kaše, kuchyň je provoněná skořicí a na pánvi se karamelizují slaďoučké švestky – i takhle může vypadat ideální start dne. Hořké kakao s kakaovými boby navíc skvěle doplní sladkou chuť ovoce a kaki nesmíme opomenout pro jeho výjimečnou sytě oranžovou barvu. V kokosové misce je to pak nejen symfonie chutí, ale i barev, které vám zajistí plno energie a lahodný pohled na dobré jídlo. A jak na to?
Budeme potřebovat:
- 1 hrnek vloček
- 1,5 hrnku lískooříškového mléka
- 1 lžíce kakaa
- Špetka soli
- ½ hrnku švestek
- Skořice
- 3 lžíce javorového sirupu
- Kaki
- Kakaové boby
Ovesné vločky dáme do hrnce a přibližně 30 vteřin opečeme. Poté k nim přidáme špetku soli, kakao a mléko a vaříme do husté konzistence.
Mezitím si na pánvi opečeme švestky, které zakápneme javorovým sirupem a posypeme skořicí. Švestky po minutě otočíme a necháme zkaramelizovat z obou stran – celkově je restujeme přibližně 5 minut.
Hotovou ovesnou kaši dáme do misky, dozdobíme nakrájeným kaki, opečenými švestkami a kakaovými boby a mám hotovo. Teď už se jen chopit kokosové lžíce a můžeme se rozplývat nad jídlem, které uspokojí kdejaký mlsný jazyk. Dobrou chuť!