LÍSKOOŘÍŠKOVÁ BANÁNOVÁ ZMRZLINA
Dneska si to trochu osolíme, co ty na to? Zkoušel/a jsi někdy přidat sůl do sladkých jídel? Skepsi stranou a vzhůru do toho. Pouhá špetka totiž krásně zvýrazní chutě a dodá jídlu příjemný šmrnc. Holt ne nadarmo se říká, že je sůl nad zlato.
Budeme potřebovat:
- Mražený banán
- 50 ml lískooříškového mléka
- 1 lžička karobu
- ¼ cukety
- Špetka soli
- Na vrch: nasekané lískové ořechy/máslo z lískových ořechů, kakaové boby, ovoce
Z mrazáku vyndáme mražený banán a necháme ho 2 minuty povolit v pokojové teplotě. Mezitím si můžeme vlhkou žínkou vytřít kokosovou misku, aby se aklimatizovala na nižší teplotu.
Poté banán dáme do mixéru spolu s mlékem, cuketou, karobem a špetkou soli. Mixujeme do bodu, kdy se nám vytvoří krásně krémová zmrzlina. Přemístíme ji do misky, dozdobíme oblíbenými toppingy (já zvolila kakaové lískooříškové máslo s kakaovými boby) a vychutnáme s kokosovou lžičkou. Dobrou chuť!