MATCHA OVESNÁ
Kaše jako obláček – tak by se dal stručně a výstižně popsat dnešní recept. Vyšlehaný sníh z bílku zajistí neobyčejně nadýchanou konzistenci, která tě povznese jako skutečný obláček! Barevně by se dala kaše ale spíše přirovnat k ranní zelené louce a to díky matcha čaji, který kaši propůjčí nejen dávku kofeinu a energie, ale také svěží odstín zeleně.
Budeme potřebovat:
-
1 bílek
-
50 g ovesných vloček
-
2 g matcha čaje
-
10 g vanilkového proteinu
-
200 ml mandlového mléka
-
Kešu máslo s bílou čokoládou
-
Oblíbené ovoce: broskev, jahody, banán
-
Lyofilizované broskve
Ovesné vločky dáme do hrnce, vmixujeme do nich matcha čaj a zalijeme mandlovým mlékem. Vše přivedeme k varu, poté mírně ztlumíme plamen a vaříme, dokud nejsou vločky uvařené (přibližně 5 minut). Mezitím si vyšleháme sníh z bílku, který přidáme ke kaši po zapracování vanilkového proteinu. Sníh do kaše zlehka vmícháme, necháme přibližně minutu společně provařit a poté plamen vypneme a necháme kaši odpočinout pod pokličkou asi 3 minuty.
Hotovou kaši servírujeme v oblíbené kokosové misce, dozdobíme ji čestvým ovocem a lyofilizovanými broskvemi Zkokosu a nesmíme zapomenout ani na kešu máslo s bílou čokoládou! Ke kompletnímu setu už jen chybí kokosová lžíce a můžeme se do toho pustit, dobrou chuť!