Červený meloun asi všichni známe, ale věděli jste o jeho žlutých brášcích? A že jich není málo! Dalších exotických druhů je totiž už i u nás v ČR na trhu opravdu hodně, a věřte, že jejich medová chuť si získá kdekoho. Také se není čemu divit, že právě po medu se skupina žlutých melounů jmenuje – a my z ní dnes vybereme meloun Cantaloupe. Je typický svojí oranžovou dužinu a jemně sladkou chutí, která v kombinaci s banánem za podpory extra dávky medu vytvoří neodolatelnou souhru chutí. Zkuste sami!
- 200 g sojového jogurtu
- 100 g mraženého žlutého melounu Cantaloupe
- 1 lžička xantanové gumy
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce vanilkového proteinu
- Oblíbená granola
- Mandle Zkokosu
- Lyofilizovaný ananas Zkokosu
Do malého mixéru dáme jogurt se žlutým melounem a rozmixujeme na hladký krém. Poté do něj přidáme med, případně vanilkový protein a hlavně lžičku xantanové gumy a opět pořádně promixujeme – ideálně 30 až 60 vteřin na vysoké otáčky.
Hotový krém umístíme do oblíbené kokosové misky, dozdobíme granolou, ovocem, lyofilizovaným ananasem a mandlemi a rychlou osvěžující svačinku máme hotovou! Do setu pak jen schází kokosová lžíce a můžeme podávat, dobrou chuť!