OSVĚŽUJÍCÍ OVESNÁ S KEŠU MÁSLEM A LYO MANGEM
Mango je tropické ovoce, které roste v Asii. Ve svém zralém stavu má neodolatelně sladkou chuť a žlutou zářivou barvu. Lyofilizací (sušení mrazem) přijde mango o svoji šťavnatost, ale zato ji nahradí lehkost a křupavost. Navíc mu zůstane jeho sladkost a v kombinaci s kešu ořechy, bílou čokoládou a čerstvými jahodami vytváří hříšně dobrou kombinaci.
Budeš potřebovat:
- 50 g jemných ovesných vloček
- 5 g chia semínek
- Špetka soli
- 150 ml kešu mléka + 100 ml vody
- Čtvereček bílé čokolády (10 g)
- Lyofilizované mango (8 g)
- Kešu krém zKOKOSU & bílé čokolády (15 g)
Makra: 42 S / 20 T / 12 B
Ovesné vločky vložíme do hrnce, posypeme špetkou soli, zalijeme kešu mlékem a vaříme přibližně 5 minut, dokud se nám nevytvoří krémová kaše. Průběžně ji podléváme vodou podle preferované konzistence a na závěr v ní necháme rozpustit bílou čokoládu. Poté ji odstavíme z plotny, vmícháme do ní chia semínka a necháme vychladnout či odstát aspoň na půl hodiny.
Hotovou kaši poté přelijeme do oblíbené kokosové misky, dozdobíme lyofilizovaným mangem a čerstvými jahodami a nesmíme ani opomenout kokosové chipsy či kešu ořechy a náš kešu krém zKOKOSU a bílé čokolády! Pro kompletní set pak chybí už jen kokosová lžička – dobrou chuť!