OVESNÁ KAŠE JAKO JAHODOVÝ KOLÁČ

OVESNÁ KAŠE JAKO JAHODOVÝ KOLÁČ

Sladká chuť jahod spolu s vůní vanilky patří k všeobecně oblíbeným kombinacím. Nejednomu se jistě vybaví  vzpomínky na letní slunečné dny, během kterých jsme si bezstarostně hráli a pochutnávali si na čerstvém ovoci ze zahrádky nebo oblíbeném jahodovém koláči s drobenkou.

Léto je možná ta tam, my se do něj ale na skok vrátíme s receptem, který zmíněný koláč velmi připomíná. V hlavní roli jsou totiž právě jahody a vanilkový extrakt. 

S čím dalším rádi jahody kombinujete vy?

6 jahoda kaše

Budeme potřebovat:

  • ½ hrnku celých ovesných vloček
  • 1 hrnek tekutiny – voda či rostlinné mléko (sójové, kokosové,..)
  • Mražené jahody
  • 1 vrchovatá lžíce jahodového proteinu (lze vynechat)
  • ¼ cukety
  • 1 datle/sirup/stéviové kapičky na doslazení
  • Vanilkový extrakt
  • špetka soli

 

Do hrnce vsypeme ovesné vločky a necháme je 2 minutky nasucho opražit. Poté je mírně osolíme, přilijeme mléko a nastrouhanou cuketu. Kaši vaříme 5 – 10 minut a průběžně doléváme vodou dle potřeby. Na závěr přidáme nakrájené jahody, jahodový protein, vanilkový extrakt a sladidlo dle chuti. 

Kaši necháme ideálně ještě chvilku odstát, aby více zhoustla. Pak ji jen přemístíme do kokosové misky, dozdobíme a můžeme podávat s naší kokosovou lžičkou. Dobrou chuť!

Zpět do obchodu