OVESNÁ KAŠE JAKO JAHODOVÝ KOLÁČ
Sladká chuť jahod spolu s vůní vanilky patří k všeobecně oblíbeným kombinacím. Nejednomu se jistě vybaví vzpomínky na letní slunečné dny, během kterých jsme si bezstarostně hráli a pochutnávali si na čerstvém ovoci ze zahrádky nebo oblíbeném jahodovém koláči s drobenkou.
Léto je možná ta tam, my se do něj ale na skok vrátíme s receptem, který zmíněný koláč velmi připomíná. V hlavní roli jsou totiž právě jahody a vanilkový extrakt.
S čím dalším rádi jahody kombinujete vy?
Budeme potřebovat:
- ½ hrnku celých ovesných vloček
- 1 hrnek tekutiny – voda či rostlinné mléko (sójové, kokosové,..)
- Mražené jahody
- 1 vrchovatá lžíce jahodového proteinu (lze vynechat)
- ¼ cukety
- 1 datle/sirup/stéviové kapičky na doslazení
- Vanilkový extrakt
- špetka soli
Do hrnce vsypeme ovesné vločky a necháme je 2 minutky nasucho opražit. Poté je mírně osolíme, přilijeme mléko a nastrouhanou cuketu. Kaši vaříme 5 – 10 minut a průběžně doléváme vodou dle potřeby. Na závěr přidáme nakrájené jahody, jahodový protein, vanilkový extrakt a sladidlo dle chuti.
Kaši necháme ideálně ještě chvilku odstát, aby více zhoustla. Pak ji jen přemístíme do kokosové misky, dozdobíme a můžeme podávat s naší kokosovou lžičkou. Dobrou chuť!