Ovesných kaší není na podzim nikdy dost. A pokud někdo říká, že je, tak by měl zkusit tuhle skvělou kombinaci kokosu a rybízu, která je jemná, díky kyselosti rybízu trochu trpká, ale zároveň osvěžující, čímž nám nenásilně připomene lehkost léta.
Budeme potřebovat:
- 60 g jemných vloček
- 200 ml plnotučného mléka
- Lžíce strouhaného kokosu
- Hrst kakaových bobů
- 50 g rybízu
- 1 banán
- Lískooříškové máslo s bílou čokoládou Zkokosu
- Hořká čokoláda
- Špetka soli
Mléko nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Poté do něj dáme rozmačkaný banán a postupně přisypáváme ovesné vločky. Za občasného míchání vaříme kaši do chvíle, než se nám nevytvoří krémová, hustá konzistence. Na závěr ji dochutíme špetkou soli a strouhaným kokosem.
Hotovou kaši přemístíme do oblíbené kokosové misky, ozdobíme pár kolečky banánu, rybízem, oříškovým máslem a hořkou čokoládou a máme hotovo – nyní se jen chopit kokosové lžičky a dobrou chuť!