PEČENÁ ZELENINA S CIZRNOU A TAHINI

PEČENÁ ZELENINA S CIZRNOU A TAHINI

Sladké, zkaramelizované batáty, křupavá cizrna a hlavně květák, který má díky tahini krustě s lahůdkovým droždím naprosto neodolatelnou chuť. Takhle připravený květák budou milovat i ti největší květákoví odpůrci. A jak na to? To se dozvíš na našem Blogu na zkokosu.cz.

16 Pečená batáta cizrna

Budeme potřebovat:

  • 1 batáta
  • ½ plechovky cizrny
  • 100 g květáku
  • ½ červené papriky
  • 3 lžíce lahůdkového droždí
  • 2 lžíce tahini
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř, sušený česnek

 

Jako první se dáme předehřát troubu na 200°C. Nakrájíme si batátu a červenou papriku a rozprostřeme na plech. Květák natrháme na růžičky a dáme ho do misky, okořeníme solí a pepřem, posypeme lahůdkovým droždím a zalijeme tahini pastou. Vše pořádně promícháme, aby se nám cizrna s květákem obalily a vytvořily na sobě krustu.

Vše na závěr pokapeme olivovým olejem a pečeme 30 minut do zlatova. 

Do kokosové misky si dáme listovou zeleninu a promasírujeme s balzamikovým octem. Na zelenou postýlku pak přendáme hotovou pečenou zeleninu s cizrnou, posypeme oblíbenými semínky a máme hovoto! K dokonalosti už stačí jen kokosová vidlička a případně víc tahini. Dobrou chuť!

Zpět do obchodu