PEČENÁ ZELENINA S CIZRNOU A TAHINI
Sladké, zkaramelizované batáty, křupavá cizrna a hlavně květák, který má díky tahini krustě s lahůdkovým droždím naprosto neodolatelnou chuť. Takhle připravený květák budou milovat i ti největší květákoví odpůrci. A jak na to? To se dozvíš na našem Blogu na zkokosu.cz.
Budeme potřebovat:
- 1 batáta
- ½ plechovky cizrny
- 100 g květáku
- ½ červené papriky
- 3 lžíce lahůdkového droždí
- 2 lžíce tahini
- Olivový olej
- Sůl, pepř, sušený česnek
Jako první se dáme předehřát troubu na 200°C. Nakrájíme si batátu a červenou papriku a rozprostřeme na plech. Květák natrháme na růžičky a dáme ho do misky, okořeníme solí a pepřem, posypeme lahůdkovým droždím a zalijeme tahini pastou. Vše pořádně promícháme, aby se nám cizrna s květákem obalily a vytvořily na sobě krustu.
Vše na závěr pokapeme olivovým olejem a pečeme 30 minut do zlatova.
Do kokosové misky si dáme listovou zeleninu a promasírujeme s balzamikovým octem. Na zelenou postýlku pak přendáme hotovou pečenou zeleninu s cizrnou, posypeme oblíbenými semínky a máme hovoto! K dokonalosti už stačí jen kokosová vidlička a případně víc tahini. Dobrou chuť!