PENNE S KADEŘÁVKEM
Věděli jste, že kadeřávek, někdy nazýván jako kadeřavá kapusta, je opravdu bohatým zdrojem vápníku? Ve 100 g se ho vyskytuje přibližně 150 mg, což je dokonce víc, než je v takovém hrnku kravského mléka. Navíc je vápník z kadeřávku dobře vstřebatelný, takže efektivně posílí kosti, zuby a nehty.
Ač se může kadeřávek pyšnit širokou základnou zdraví prospěšných látek, v České Republice zatím tolik rozšířený není – a to i přesto, že je na pěstování opravdu nenáročný. Každopádně dostupný aspoň trochu je, a protože si myslím, že by rozhodně neměl chybět na našich talířích, použila jsem ho v dnešním receptu, na kterém si jistě pochutnají i zarytí odpůrci zeleniny.
Budeme potřebovat:
- 1 hrnek penne těstovin
- ½ hrnku rajčat
- 1 hrnek kadeřavé kapusty
- 1/3 cukety
- Sýr – olomoucké tvarůžky
- 1 lžička hořčice
- Pepř, uzená paprika
- Olivový olej
Jako první si dáme vařit vodu na těstoviny. Když se začne vařit, vmícháme do ní lžičku soli a hrnek oblíbených těstovin.
Mezitím si na olivovém oleji dáme opéct stroužek česneku. Po minutce k němu přidáme cuketu s rajčaty a koření paprika, necháme dalších 5 minut restovat a těsně před vmícháním těstovin přidáme i nasekaný kadeřávek.
Když se nám penne dovaří, scedíme je a vmícháme k zeleninové směsi. Tu ještě posypeme nasekaným sýrem, okořeníme ji pepřem a zjemníme hořčicí.
Hotové penne přemístíme do oblíbené kokosové misky a pokrm si vychutnáme s kokosovou vidličkou. Dobrou chuť!