Kdo by neměl rád pořádnou mísu teplých těstovin? Asi stěží si vybavíme jiné jídlo, které nás zaplaví tak silným pocitem uspokojení a pohodlí. A jelikož se blíží chladné dny, tak si jednu takovou misku štěstí můžete připravit!
- 70 g kukuřičných penne
- 100 g tofu natural
- 30 g humusu
- 100 ml rajčatové pasaty
- Cibule, mrkev, česnek
- Houby, řapíkatý celer
- Mražený špenát
- Římský kmín, sůl, pepř
Těstoviny dáme do vroucí osolené vody a vaříme po dobu uvedenou na obalu.
Mezitím si na pánvi orestujeme koření římský kmín, ke kterému po chvilce přidáme cibuli, mrkev a česnek a pořádně promícháme, aby se zelenina kořením obalila. Po chvilce na pánev přiložíme i nakrájené houby, řapíkatý celer a špenát. Směs zalijeme rajčatovou pasatou a případně trochou vody a podusíme 10 minut.
Na závěr ke směsi přidáme tofu, sůl a pepř a nesmíme zapomenout ani na těstoviny, které společně na pánvi minutu povaříme. Ideálně pro větší krémovost podlijeme směs pár lžícemi škorobové vody z uvařených těstovin.
Hotové jídlo servírujeme v kokosové misce s kokosovou vidličkou či lžící. Dobrou chuť!