PENNE S TOFU

Kdo by neměl rád pořádnou mísu teplých těstovin? Asi stěží si vybavíme jiné jídlo, které nás zaplaví tak silným pocitem uspokojení a pohodlí. A jelikož se blíží chladné dny, tak si jednu takovou misku štěstí můžete připravit!

  • 70 g kukuřičných penne 
  • 100 g tofu natural
  • 30 g humusu
  • 100 ml rajčatové pasaty
  • Cibule, mrkev, česnek
  • Houby, řapíkatý celer
  • Mražený špenát
  • Římský kmín, sůl, pepř

 

Těstoviny dáme do vroucí osolené vody a vaříme po dobu uvedenou na obalu.

Mezitím si na pánvi orestujeme koření římský kmín, ke kterému po chvilce přidáme cibuli, mrkev a česnek a pořádně promícháme, aby se zelenina kořením obalila. Po chvilce na pánev přiložíme i nakrájené houby, řapíkatý celer a špenát. Směs zalijeme rajčatovou pasatou a případně trochou vody a podusíme 10 minut.

Na závěr ke směsi přidáme tofu, sůl a pepř a nesmíme zapomenout ani na těstoviny, které společně na pánvi minutu povaříme. Ideálně pro větší krémovost podlijeme směs pár lžícemi škorobové vody z uvařených těstovin.

Hotové jídlo servírujeme v kokosové misce s kokosovou vidličkou či lžící. Dobrou chuť! 

 

Zpět do obchodu