POLÉVKA Z PEČENÉ ZELENINY
Jakým způsobem můžeme ozvláštnit zeleninovou polévku? Jednoduše ji nejdřív upečeme v troubě. Zeleninu, né polévku, samozřejmě :) Chutě se zvýrazní a mnohem víc vynikne jejich skutečná povaha. Polévka je potom o poznání bohatší, i když je jen z pár kusů zeleniny. Zpestřením je také zelená curry pasta, která je mírně pikantní a tím podpoří zahřívací efekt. Slunečnicová semínka polévce dodají nějaké to křoupání a výborné jídlo je hotové!
Budeme potřebovat:
- ½ dýně Hokkaido
- 2 bílé papriky
- Hlavička česneku
- 1 mrkev
- 1 červená cibule
- Zeleninový vývar
- Olivový olej
- Grilovací koření na zeleninu
- Zelená curry pasta
- Sůl, pepř
Jako první si nakrájíme dýni, papriku, cibuli a mrkev na větší kusy. Hlavičku česneku neloupeme, jen ji rozkrojíme podélně vejpůl. Zeleninu si rozložíme na plech, zakápneme olivovým olejem a okořeníme grilovacím kořením. Plech pak vložíme do rozehřáté trouby a pečeme přibližně 25 minut na 200°C do bodu, kdy bude zelenina propečená skrz naskrz.
Poté, co se nám zelenina upekla, ji vložíme do hrnce a zalijeme zeleninovým vývarem. Společně je přivedeme k varu, osolíme, opepříme a přidáme lžíci curry pasty. Vaříme jen pár minut, aby se nám chutě spojily. Nakonec vypneme plamen a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké konzistence.
Hotovou polévku servírujeme v kokosové misce s dřevěnou lžící, posypeme slunečnicovými semínky a máme hotovo. Dobrou chuť!