ŠPAGETY S RAJČATOVO-ŠPENÁTOVOU OMÁČKOU
Kolik z nás se za svůj život odbylo kvůli nedostatku času a energie špagetami s kečupem a sýrem? Nejsem sama, že ne? Protože mám se spěchem v kuchyni už nějakou tu zkušenost, nabídnu ti mnohem výživnější verzi, která ti díky komplexnosti makro i mikro živin mnohem více zasytí, uspokojí a zároveň zabere téměř stejně času.
A neboj se, pokud jsi ještě nezkoušel/a smíchat omáčku s ořechovým máslem. Právě to totiž zajistí jemnou krémovost a potěšení na jazyku!
Budeme potřebovat:
•Sójové či jiné oblíbené špagety
• Loupaná rajčata v konzervě
• Mrkev
• Kus celeru
• Stroužek česneku a sušený česnek
• Mražený špenát
• Mandlové máslo
• Tamari či jiná sojová omáčka
• 1 lžička hořčice
• Sůl, pepř, lahůdkové droždí
Nakrájenou mrkev s celerem lehce opražíme na pánvi. Po chvilce přidáme nadrobno nasekaný česnek a mražený špenát. Mezitím dáme vařit těstoviny a v hrnečku si rozmícháme přibližně třetinu konzervy rajčat s lžící mandlového másla, tamari a hořčicí. Tento sos pak přidáme k zelenině. Ochutíme solí a pepřem a na závěr směs se špagetami pořádně promícháme. Hotové jídlo necháme chvilku odstát, přemístíme do kokosové misky, posypeme semínky, lahůdkovým droždím a vychutnáme s naší kokosovou vidličkou. Dobrou chuť!