ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY S HUMMUSEM A TOFU
Máš chuť na lehké, osvěžující jídlo, které se dá jíst i za studena? Mám pro tebe tip na oběd či večeři, která splňuje všechny tři kritéria a jako bonus do sebe dostaneš i slušnou dávku vitamínů a minerálů.
Navíc jsou taková jídla přímo ideální pro servírování v našich kokosových miskách, vysoká teplota jim nedělá moc dobře. Nakonec stačí přihodit kokosovou lžičku a pustit se do toho!
Budeme potřebovat:
- 2 velké brambory
- 1 mrkev
- ¼ celeru (kořenového)
- Oblíbené tofu
- Hummus, semínka
- Sušený česnek, majoránka, sůl, pepř
- Lahůdkové droždí
- Listový salát, okurka
- Jablečný ocet
Nejdříve si oloupeme brambory, mrkev a celer, nakrájíme je na zhruba stejné kousky a dáme vařit na cca 10 minut. Mezitím si připravíme tofu na větší kostky a necháme ho opékat na pánvi do křupava. Salát natrháme na kusy a promasírujeme s jablečným octem.
Když se nám kořenová zelenina dovaří, scedíme ji a propláchneme studenou vodou. Vrátíme ji do hrnce, vezme si šťouchadlo, přidáme sušený česnek, majoránku, sůl, pepř a lahůdkové droždí a vše pořádně rozšťoucháme.
Nyní už můžeme servírovat. Na postýlku z listového salátu v kokosové misce nandáme šťouchané brambory, křupavé tofu, humus a na závěr můžeme posypat oblíbenými semínky. Dobrou chuť!