ŽAMPIONOVO-ŠPENÁTOVÉ RISOTTO

ŽAMPIONOVO-ŠPENÁTOVÉ RISOTTO

Risotto aneb tradiční italské jídlo, jehož charakteristickým znakem je typ kulatozrnné rýže a velmi krémová konzistence. A právě kombinace žampiónů, česneku a špenátu je jedna z těch nejpopulárnějších. 

Původní recepturu jsme v tomto receptu sice nedodrželi, ale přesto vznikl neodolatelně krémový pokrm s výraznou chutí, která uspokojí nejen žaludek, ale i chuťové buňky. Přesvědč se sám/a! 

7 Risotto

Budeme potřebovat: 

  • 1 hrnek kulatozrnné rýže na rizoto
  • 2 hrnky zeleninového vývaru (osolený)
  • 1 hrnek žampiónů
  • 1 hrnek špenátu
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • Tofu
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř

Do hluboké pánve si dáme rozehřát kapku oleje a zprudka na něm opečeme nakrájené plátky česneku se žampiony a tofu. Po 4 minutách, kdy máme směs opečenou do zlatova, přidáme na pánev orestovat rýži, kterou po chvilce zalijeme vývarem tak, aby byla rýže ponořená. Rizoto za občasného míchání vaříme 15 minut a průběžně doléváme vývarem, aby bylo stále dostatečně ponořené. Na závěr rizoto zakápneme sójovou omáčkou, dle chuti osolíme či opepříme. Před posledním zamícháním zasypeme lahůdkovým droždím a přidáme čerstvý špenát, který nám během chvilky zmenší objem. 

Hotové rizoto přemístíme do oblíbené kokosové misky, chopíme se kokosového příboru a můžeme podávat. Dobrou chuť! 

Zpět do obchodu