ZELENINOVÉ TAGLIATELLE
Itálie je země těstovin. Fetuccine, penne, spaghetti a nebo tagliatelle – ty všechny z Itálie pochází. Italové prostě vědí, co je dobré.
V dnešním receptu budou právě v hlavní roli tagliatelle. K nim si připravíme rajčatovou směs s bazalkou a tofu, která je díky použité zelenině různorodá ve své struktuře i chutích. Skvěle se hodí na lehký, rychlý oběd nebo třeba romantickou večeři s dobrým vínem. Tak či onak, ve výsledku je to stále výborné jídlo, které stojí za to zkusit.
Budeme potřebovat:
- Hrnek čerstvých tagliatelle těstovin
- ½ hrnku rajčatové passaty
- Řapíkatý celer
- Mrkev
- Cuketa
- Červená cibule
- Česnek
- ½ bloku tofu
- Olivový olej, olivy
- Bazalka, sůl, pepř, sušený česnek
Těstoviny dáme do hrnce s vařící vodou a vaříme dle návodu cca 6 až 10 minut.
Mezitím si na pánev dáme rozehřát olivový olej. Jako první na něm orestujeme cibuli nakrájenou na nudličky, a když začíná zlátnout, přidáme k ní veškerou zbylou pokrájenou zeleninu a tofu. Po 5 minutách, kdy máme směs opečenou, ji zalijeme rajčatovou pasatou a necháme probublat. Směs dochutíme sušenou bazalkou, solí a pepřem.
Na závěr to směsi přidáme tagliatelle a společně promícháme. Hotový pokrm umístíme do oblíbené kokosové misky, chopíme se kokosové vidličky a můžeme jíst. Dobrou chuť!